Purebeau Fiberblast

Wat?

De fibroblast applicator geeft een plasmatische flits, waardoor overtollig huid zichtbaar verminderd.

Hoe werkt het?

Het apparaat produceert aan het uiteinde van de fibroblast applicator een kleine plasmatische flits. De flits springt vervolgens over op de huid en laat het verdampen, er ontstaat een klein puntje ter grote van een micromillimeter. Het puntje minimaliseert de huid en de directe omgeving.

Verschillende puntjes worden strategisch geplaatst en afhankelijk van het gebied wordt er een patroon gekozen. Het gevolg van deze strategische plaatsing is dat de puntjes de overtollige huid zichtbaar verminderen.

Welke zones kunnen gedaan worden?

- Bovenste en of onderste oogleden liften
- Kraaien pootjes
- Fronsrimpels
- Liplijntjes (rimpels)
- Pigmentvlekken, fibromen, steelwratjes

Wat na de behandeling?

Na 1 of 2 dagen na de behandeling kan er zwelling ontstaan. Tussen de 5 en 7 dagen laten de korstjes op de wond los en verdwijnen ze. Lichte roodheid is na uiterlijk 3 weken verdwenen.

Het resultaat?

Na 12 weken kan je het effectieve resultaat pas zien. In het begin zie je al enig resultaat, maar het eindresultaat zie je pas na 12 weken. In sommige gevallen is 1 behandeling niet voldoende en dien je een 2e te ondergaan na 12 weken. Dit wordt ook eerlijk gezegd tijdens de intake.

Hoe lang blijft het resultaat?

Het blijft een 2 jaar, vanaf dan gaat de huid terug verslappen en zijn rimpels vertonen in lichte maten. Ze worden niet na 2 jaar plots hoe ze voorheen waren.

Voordelen?

- Geen litteken vorming
- Snelle procedure
- Snelle wond genezing
- Geen hechtingen
- Geen chirurgische ingreep

Bij wie mag dit niet gedaan worden:

  • Pacemaker, Holter bloeddruk monitorsysteem of ECG
  • Epilepsie
  • Zwangerschap en borstvoeding
  • Gebruik van antibiotica
  • Gebruik van Roaccutane
  • Nog niet genezen (huid)tumoren
  • Actieve acne
  • Overige geïmplanteerde elektrische apparaten
  • Huidtype Fitzpatrick IV-VI


Nazorg:

- Je krijgt korstjes die er binnen de 7 tot 10 dagen af vallen. krab deze er niet af want dan kunnen er littekens ontstaan.
- je mag geen make up aanbrengen of andere crèmes ivm voorkomen van infecties op de open wonden.
- zwelling kan 1 tot 3 dagen aanwezig blijven. Koelen mag met ijs.
- De eerste 24u mag je er niets aan doen, na 24 u mag je 2x per dag de crème smeren die wordt meegegeven na de behandeling en waar een SPF 50 inzit.
- Geen zonnebank gedurende 3 maanden. Dit omdat er pigmentvlekken kunnen optreden.
- uw huid is rozig van kleur nadat de korsten eraf zijn gevallen, dit is normaal omdat het een wonde is geweest. Dit trekt weg.
- smeer gedurende 12 weken nog steeds de behandelde zone in met een factor 50 indien u in de zon gaat, dit ter voorkoming van pigmentvlekken.
- Douchen kan geen kwaad, let enkel op dat je geen zepen gaat gebruiken ivm infecties die kunnen ontstaan in de open wondjes.