Uitleg en foto's PMU

Hoe wordt permanente make up aangebracht?

Bij permanente make-up wordt door middel van een ultradunne naald die razendsnel op en neer gaat, een speciale huidvriendelijke pigmentatievloeistof in de huid gebracht. Het doel van permanente make-up is om de juiste kleur op de juiste plaats aan te brengen zodat u er beter uit ziet. Om permanente make-up nauwkeurig aan te brengen is vakmanschap en betrouwbare apparatuur een eerste vereiste.

Waarom permanente make up ?

Het is de oplossing om er op elk moment van de dag fris en verzorgd uit te zien. Vaak 
hebben we te weinig tijd om ons elke dag op te maken. 

Is Permanente make-up bedoeld voor avond make-up ?
Nee. Permanente make-up is bedoeld om stralend voor de dag te komen. 

Indien u een avondje uit wilt, kan u de make-up zelf bijtekenen. Er zijn ( medische)  grenzen aan het plaatsen van permanente make-up.

Is Permanente make-up veilig ?  
Ja zeker. Er wordt telkens gewerkt met een nieuwe steriele naald dat pas uit de verpakking gaat als de behandeling start. Voor en na elke behandeling wordt alles steeds steriel gemaakt.

Kan ik bij een eyeliner mijn ogen openen?

Bij een eyeliner wordt er gewerkt op gesloten ogen. U kan uw ogen niet openen, doordat ik uw ooglid opspan waardoor het onmogelijk is om uw ogen te openen. Er is dus geen gevaar dat er in uw ogen geprikt word. De gebruikte pigmenten zijn zeer streng gekeurd en van heel goede kwaliteit en zeer geschikt voor medische pigmentatie en gelaat.

Is permanente make up hetzelfde als een Tattoo ?
Nee. Bij een tattoo gaat de naald dieper in de huid,  de machine is veel krachtiger waardoor deze niet geschikt is voor het gezicht, je zult meer pijn ervaren en er is kans op migratie ! Inkt voor een tattoo is ook helemaal niet geschikt voor permanente make up aan te brengen.

Voor wie ?

 • voor sportieve/ actieve mensen.
 • Indien je allergisch bent op traditionele make-up.
 • Bij brildragers is het vaak een probleem om het zelf te tekenen.
 • Voor mensen met weinig of geen wenkbrauwen ( Alopecia )
 • Als je een onduidelijke lipcontour hebt, kun je deze door middel van lipshaping in een natuurlijke kleur  weer optisch voller maken.Indien je een chemokuur moet ondergaan, kun je daarvoor je wenkbrauwen laten zetten, zodat je bij haarverlies geen 'kaal' gezicht hebt.
 •  

Waar moet ik op letten vooraleer ik kom voor een permanente make up behandeling ?

 • Drink minstens 24u voor de behandeling geen alcohol. Dit kan de gevoeligheid en doorbloeding van de huid enorm verhogen waardoor het pigment door de bloeding minder pakt.
 • Probeer koffie te vermijden omdat dit oppeppend werkt en de werking van verdovende crème verminderd.
 • Indien u bloedverdunners neemt kunt u in overleg met uw arts de behandeling enkele dagen voor de behandeling stop zetten. Stop nooit zonder uw arts te raadplegen !  
 • Bij gebruikt van bepaalde medicijen zoals antibiotica of vochtafdrijvers zoals cranberrysap ( tegen blaasontsteking ) en het gebruik van cortisonen kan de behandeling best nog wat uitgesteld worden.
 • Een glaasje appelsap zorgt ervoor dat het bloed iets dikker wordt. 
 • Een pijnstiller mag maar geen aspirine ( bloedverdunnend )  Pijnstillers die wél mogen: perdolan, dafalgan, paracetamol...
 • Bij diabetes, attest van goedkeuring door dokter gewenst

 Doet permanente make up pijn ?

Dit is voor iedereen persoonlijk. Er wordt wel degelijk verdoofd met een crème en liquide verdoving. Er wordt tijdens het zetten meermaals verdoofd. Die verdoving kan pas optimaal inwerken eens ik volledig overal één keer ben geweest. Permanente make up is en blijft een wonde, waardoor de verdoving pas zijn optimale werking kan doen eens de wonde open is.

Ik zet stuk per stuk en verdoof telkens weer bij, om de behandeling zo pijnloos en optimaal te laten verlopen voor de klant. Elke klant wordt met respect en op een goede manier behandeld bij mij. Als u even aangeeft dat het toch te veel zeer doet dan wacht ik even.

Ik ga kwalitatief te werk en neem mijn tijd voor permanente make  up te zetten. Dus bij mij bent u in veilige en goede handen.

 

Ik heb gevoelige ogen, is permanente make up voor mij wel aan te raden ?

Zeker wel, het wordt zelfs vaak door de (oog)arts aangeraden.

Ik neem medicijnen, kan dat samen met permanente make up ?
Je kunt best vooraf melden welke medicijnen je inneemt. Vaak is er geen probleem maar soms is het echter aangeraden om de behandeling even uit te stellen.


Ik ben zwanger, mag ik dan permanente make up laten plaatsen ?
Neen, en ook niet als u borstvoeding geeft.


Hoe lang blijft permanente make up zitten ?
Over het algemeen blijft permanente make up 2 tot 5 jaar zitten.  

Celvernieuwing, afweersysteem , UV stralen en medicijn gebruik, ... hebben een invloed op het pigment. Ook veel hangt af van de gekozen kleur, hoe lichter de kleur, hoe sneller deze verdwijnt.
Bij de fijne haartjes-techniek bij wenkbrauwen wordt er minder diep gewerkt voor een natuurlijk resultaat waardoor het pigment ook sneller vervaagt. 
Het is aangeraden om de eyeliner om de 2 jaar op te frissen en de wenkbrauwen jaarlijks.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig ?
Voor een mooi resultaat heeft u 2 behandelingen nodig.  De eerste keer en na minstens 6 weken de bijwerking, die steeds mee in de prijs zit inbegrepen.

Het is beter om opbouwend te werken ipv  te proberen het er in 1 keer in te krijgen. 
De kleur is intenser met 2 behandelingen en er kunnen nog retouches uitgevoerd worden.

 

Wanneer kan permanente make up niet ?

 • Bij diabetes
 • Bij zwangerschap of borstvoeding
 • Bij innemen van bepaalde medicijnen zoals antibiotica, vochtafdrijvers zoals cranberrysap tegen blaasontsteking, bloedstollingsproblemen....
 • Bij koorts
 • Tijdens chemo of bestraling  ( best 6 maanden wachten en eerst bespreken met je arts )
 • Bij koortblaasjes of scheurmond of andere wondjes kan een lipbehandeling niet

 

Wat kost permanente make up?

Permanente make up is niet goedkoop, maar wel zijn geld waard.
Het is vrij 'duur' omdat:

Het een vak apart is dat niet uitgevoerd wordt door elke schoonheidsspecialiste. Hiervoor dien je nog eens apart een opleiding te volgen. De opleiding is niet goedkoop en als Permantene make up artist moet er voortdurend bijscholingen gedaan worden om up to date te blijven met de nieuwste technieken.

Het materiaal is duur in aankoop. Er wordt namelijk gewerkt met steriele naalden en de pigmenten zijn europees gekeurd en zijn geld meer dan waard. Per klant gebruik je minstens al 2 naalden. 1 voor de eerste keer en een 2e voor de bijwerking. Er worden geen naalden bijgehouden, na het plaatsen worden deze onmiddellijk gedeponeerd in de naaldcontainer.

 

Ben ik in goede handen?

Het mag voor zich spreken dat het van belang is dat de pigmentatie vakkundig gebeurt. Ik ben opgeleid via een intensieve training bij de infiniti academy. Daarnaast heb ik nog een tal van masterclasses gevolgd en mij ook verder gespecialiseerd in medische pigmentatie.

Als ook voldoet het salon aan de wettelijke hygiëne voorschriften en beschikt het salon over het hygiëneattest.