Scalp Pigmentatie

Wat?

Scalp pigmentatie is het pigmenteren van de hoofdhuid. Hierbij wordt dmv een PMU Machine hele kleine puntjes gezet zodat je een geschoren look hebt.

Ook kan je het gebruiken als je bv kale plekken hebt of een lichtinval op de schedel. Dmv de scalp pigmentatie kan je de licht inval camoufleren.

Let op je krijgt met deze techniek geen haren bij of de groei van haren zal hierdoor niet gestimuleerd worden.

 

Hoe lang blijft het resultaat?

Er worden speciale pigmenten gebruikt die 10- 15 jaar op de huid blijven. Hoe lichter te kleur hoe sneller deze zou verminderen tov een donkerde kleur. Ook externe factoren spelen een belangrijke rol in het verminderen van de kleur intensiteit.

Bv veel uv licht zal ervoor zorgen dat de kleur gaat verminderen, dus smeer ook de delen goed in met factor 50 of draag zeker een hoedje of petje ter bescherming tegen de zon.

Let op de kleur kan verminderen na x aantal jaren, maar zal niet vergaan zoals met PMU.

 

Hoe gaat de pre behandeling in zijn werk?

Alvorens je komt voor de behandeling kom je eerst langst voor een intakegesprek om te horen wat jou verwachtingen zijn en wat jij graag zou laten behandelen.

Ook wordt er hier gekeken naar de kleurkeuze, hoe lang de behandeling zou duren en de nazorg en contra indicaties worden dan uitgelegd. Ook wordt er een datum vastgelegd om van start te gaan.

  

De behandeling zelf

Je komt langst voor de behandeling. Je ziet dat uw haren bij een geschoren look net heel kort geschoren zijn. Bij een geschoren look wordt het deel of de delen die behandeld worden netjes afgetekend. Daarna wordt de zone verdoofd met een crème. Eens de verdoving is ingewerkt gaan we op de zone stipjes zetten om zo de kale plekken op te vullen. Naargelang de duurtijd van de sessie kunnen er af en toe korte pauzes gehouden worden, want het zijn vaak lange sessies van 1-8u
(1 zone of de volledige schedel). Als je de hoofdhuid wil camoufleren bij dunner wordend haar moet je dit niet scheren. De behandeling verloopt hetzelfde.

 

De nabehandeling

  • Gedurende 48u hou je de zone droog je laat er niets aankomen ook geen water en geen hoofddeksels dragen.
  • Slapen op een propere kussensloop
  • Na 72u kan je de zone weer normaal behandelen en
  • Vermijd zoveel mogelijk uv licht en smeer zeker factor 50 ter bescherming van de hoofdhuid, maar ook voor de kleurintensiteit.
  • Na 6 weken kom je terug op controle voor een eventuele ‘bijwerking’

 

De bijwerking

Na 6 weken kom je terug op afspraak en gaan we het resultaat dat ondertussen genezen is bekijken en evalueren. Het kan zijn vooral op meerdere of grote zones dat er een bijwerking nodig is (deze zit mee in de prijs). Dit omdat het kan zijn dat op bepaalde plaatsen het pigment niet 100% gepakt heeft of dat er nog wat meer haardichtheid gecreëerd dient te worden.

 

Prijs

De prijs is afhankelijk van persoon tot persoon en kan enkel verkregen worden bij een intake gesprek, omdat hierbij kan gekeken worden wat de probleem zones zijn die aangepakt dienen te worden en hoeveel tijd er ingepland dient te worden.

Startprijs vanaf € 300. Voor een volledige schedel varieert de prijs tussen de
€ 900-€ 1200. Prijs hangt af van de berekende tijd dat nodig zal zijn en wat de klant juist wenst van het resultaat.