Deze behandeling is pas in te boeken vanaf januari 2021!

Tattoo’s verwijderen

Hoe werkt het?

Heeft u spijt van een tattoo, dan kan deze gelaserd worden. Tijdens het laseren worden er razendsnel kleine puntjes op de tattoo geschoten. Hierdoor ontstaat een witte waas, die snel weer verdwijnt. Enkele dagen na de behandeling zal er korstvorming optreden. Hierin zal een klein gedeelde van de inkt zich vastzetten en een ander deel wordt opgenomen door het lichaam en afgevoerd met de afvalstoffen van het lichaam. Het afvoerproces van 1 behandeling duurt in totaal 16 weken. De korsten blijven 7-10 dagen aanwezig. De tattoo gaat ondertussen vervaagd zijn en de komende weken nog  verder vervagen.

Let op bij het verwijderen van een hele grote tattoo zal deze in stukken verwijderd dienen te worden. Dit omwille van het genezingsproces van het lichaam. Je kan ten vroegste voor het volgende deel na 1 week terugkomen. Uw lichaam moet zich nog kunnen recupereren en dit kan beter indien er in kleinere stukken gewerkt wordt.

 

Hoeveel tijd moet er tussen elke behandeling zitten?

Er moet minstens 4-6 weken tussen elke behandeling zitten. Dit hangt ook af van de grootte van de tattoo af en hoe uw huid zich hersteld.

 

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Je hebt 5-12 behandelingen nodig voor het verwijderen van een tattoo. Let op dit is persoons en tattoo gebonden. Je kan op voorhand niet correct zeggen hoeveel behandelingen er nodig zullen zijn. Na de 1e behandeling kan je ongeveer een schatting geven. Dan weet je hoe de huid en de inkt op de laser reageert. Ook is er een verschil voor een tattoo met kleuren of een volledig zwarte tattoo. Bij een gekleurde tattoo kan deze meer behandelingen nodig hebben. Indien u permanente make up laat verwijderen heeft u 2-6 behandelingen nodig. Dit is ook weer persoons en pigment gebonden.

 

Kan elke tattoo verwijderd worden?

Indien je een tattoo met de kleuren rood en groen hebt, zijn deze moeilijker te verwijderen tov andere kleuren of zwart. Deze gaan per behandeling wel steeds verlichten, maar om deze volledig weg te krijgen gaat u meer behandelingen nodig hebben tov andere kleuren of zwarte tattoo’s.

Ook tattoo’s waar gewerkt is met inkt waar metaal in zit kan niet verwijderd worden. Waarschijnlijk weet u niet welke inktsoort er gebruikt is, echter wordt dit wel duidelijk na de 1e behandeling of er inkt met metaal in gebruikt is of niet. Indien dit het geval is kan de behandeling niet verder worden gezet en deze ook niet verwijderd worden.

Ook een tattoo die té diep gezet is of litteken weefsel veroorzaakt heeft kan moeilijk te verwijderen zijn.

 

Doet het pijn?

Ja, het voelt als er een rekker tegen uw lichaam wordt geschoten tijdens elke shot. Hierdoor mag u 30-60 min voor de verdoving verdovende crème aanbrengen met een plastiek folie rond. Let op deze verdoving dient u steeds zelf aan te brengen. Het is geen verplichting, maar het maakt de behandeling wel aangenamer en minder tot niet pijnlijk.

 

Is de behandeling schadelijk voor de huid?

Neen, de warmte van de laser gaat nooit dieper gaan dan dat de tattoo zit. Het werkt ook enkel op het pigment en niet op huid dat niet gepigmenteerd is.

 

Contra indicaties

 • Infectie of koorts hebben
 • Gebruik van bepaalde medicatie die lichtgevoelig zijn
 • Ontstekingsremmers (remmen het proces tot genezing af)
 • Metalen in of net onder de huid die behandelt moet worden
 • Epilepsie
 • Diabetes
 • Trombose
 • Vitiligo
 • Infecties op de huid of open wonden
 • Verbranding door de zon of vuur
 • Zwangerschap / borstvoeding
 • Chemo
 • Donkere huidtypes vanaf huidtype V niet meer te behandelen

 

Nazorg

Vlak na de behandeling voelt het aan als een brandwonde. Er wordt flamigel opgesmeerd en een gaasje rond gedaan. Deze mag er na een 2 tal uur thuis af. Er gaan korsten opkomen. Deze zijn volkomen normaal en moeten vanzelf loskomen. Eraan trekken geeft kans op littekens. De eerste 24u niet douchen en liefst geen bad nemen. Dit voor de wond te laten sluiten. De korsten gaan er binnen de 7-10 dagen afvallen. Zo lang er korsten op zitten mag er niet onder de zonnebank gegaan worden. Let op deze zone kan nog steeds gevoelig blijven smeer deze dus steeds goed in ook bij het zonnen onder de zon.